Autor |
Wiadomość |
jagna |
Wysłany: Pon 21:34, 24 Lip 2006 Temat postu: |
|
A jeszcze, że tak spytam - który nr lokalu? Przychylam się do prośby naszej Ani-Administrator z prośbą o fotkę w profilu i kilka słów o sobie w "Poznajmy się" - zawsze to jakoś tak milej  |
|
 |
jagna |
Wysłany: Pon 21:31, 24 Lip 2006 Temat postu: |
|
Nie pytać - wrzucać do "Przepisy kulinarne"  |
|
 |
KRZYSZTOFA1 |
Wysłany: Pon 14:14, 24 Lip 2006 Temat postu: BAKŁAŻAN |
|
WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH SĄSIADÓW
A CO DO BAKŁAŻANA TO POTWIERDZAM TĘ INFORMACJĘ. NALEŻY GO PO UMYCIU POKROI W PLASTRY LUB KOSTKĘ (W ZALEŻNOŚCI OD POTRZEB), POSYPAC SOLĄ I POZOSTAWI NA JAKIEŚ 20 MINUT ABY USUNĄC CHARAKTERYSTYCZNĄ DLA TEGO WARZYWA GORYCZ.
GDYBY KTÓRAŚ Z PAŃ REFLEKTOWAŁA POSIADAM BARDZO FAJNY PRZEPIS NA POTRAWE Z BAKŁAŻANÓW.
POZDRAWIAM
KRZYSIA |
|
 |
jagna |
Wysłany: Pon 13:49, 10 Lip 2006 Temat postu: |
|
Beata napisał: | Możliwe, ja nie umiem tak dobrze gotować jak Pascal  |
Ja też nie, ale wszystko przed nami  |
|
 |
Beata |
Wysłany: Pon 13:46, 10 Lip 2006 Temat postu: |
|
Możliwe, ja nie umiem tak dobrze gotować jak Pascal  |
|
 |
jagna |
Wysłany: Pon 13:03, 10 Lip 2006 Temat postu: |
|
Znalazłam na stronie www.poprostugotuj.onet.pl w trikach Pascala
Smażony bakłażan
Zanim zabierzesz się do wrzucania pokrojonego bakłażana na gorący tłuszcz, posól go i odstaw na 20 min. na bok. Sól wyciągnie z niego gorycz. Potem bakłażana warto przepłukać i wysuszyć. I dopiero wtedy można zacząć smażyć. |
|
 |
Beata |
Wysłany: Pon 11:55, 10 Lip 2006 Temat postu: |
|
Ja jadłam bakłażana i naprawdę polecam lecz niestety niewiem jak został on przyrządzony. Z tego co się orientuję to wystarczy tylko posolić bez spłukiwania ale nie jestem pewna. |
|
 |
ANKA |
Wysłany: Pon 10:38, 10 Lip 2006 Temat postu: |
|
Tez coś takiego na temat bakłażanów słyszałam - pociąć, posolić i po pewnym czasie spłukać - ale prawdę mówiąc - nigdy nie robiłam i nie jadłam. |
|
 |
jagna |
Wysłany: Pon 1:52, 10 Lip 2006 Temat postu: bakłażan |
|
No to ja mam pytanie dotyczące nieszczęsnego bakłażana. Nie wiem gdzie. Nie jestem pewna czy aby napewno ale wydaje mi się, że gdzieś i kiedyś słyszałam, że zanim się bakłażana zgrilluje (udusi itp.) to najpierw trzeba go pociąć wzdłuż na plastry i posypać solą - później się to spłukuje i dzięki temu nie jest gorzki.
No i teraz pytanie - czy pomyliłam warzywa, czy faktycznie tak trzeba z nim postępować? Raczej nie jadam bakłażanów więc nawet nie bardzo wiem czy są gorzkie?
Pozdrawiam |
|
 |