KOŁO GOSPODYŃ ;-) PRZY AGORZE 28
Przepisy kulinarne, hobby i co jeszcze chcemy...
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum KOŁO GOSPODYŃ ;-) PRZY AGORZE 28 Strona Główna
->
Rady i porady
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie GMT + 4 Godziny
Skocz do:
Wybierz forum
Ogólne
----------------
Poznajmy się....
Pomysły
Różne
Rady i porady
Polecamy
Przepisy kulinarne
----------------
Słodkie
Słone
Zielone
Pieczywo
Hobby
----------------
Rękodzieło
Książki
Fauna i flora
Zdjęcia
Przepisy dla najmłodszych
----------------
od 6 miesiąca
od 7 miesiąca
od 8 miesiąca
od 9 miesiąca
od 10 miesiąca
od 11 miesiąca
Mam już roczek:-)
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
ANKA
Wysłany: Wto 17:01, 22 Sie 2006
Temat postu:
Ja ostatnio piekłam szarlotkę z przepisu z cincina - wkleiłam przepis do słodkich - pyszna była (ale szybko się skończyła...
)[/quote]
jagna
Wysłany: Wto 17:05, 15 Sie 2006
Temat postu:
W związku z tym, że Adam nie jada jajek dodałam mniej więcej o połowę więcej masła i dolałam troszkę mleka (nie bardzo chciało się lepić).
W życiu mi takie dobre ciasto nie wyszło
Beata
Wysłany: Wto 2:18, 15 Sie 2006
Temat postu:
Napewno spróbuję, wielkie dzięki
jagna
Wysłany: Nie 20:58, 13 Sie 2006
Temat postu:
Znam
W Agorze możesz kupić kruche ciasto w torebce firmy dr. Oetker. Dodajesz tylko masło i jajko. Robisz według przepisu na opakowaniu. Jabłka około 1kg (może trochę więcej - ja zrobiłam z 1,5kg) obierasz, ścierasz na grubej tarce, doprawiasz cukrem (w zależności od tego czy jabłka są słodkie czy nie) i cynamonem. Ja dodałam jeszcze trochę cukru waniliowego. 2/3 ciasta układasz na dnie wysmarowanej masłem tortownicy, reszte do lodówki lub na parę minut do zamrażalki. Na warstwę ciasta wykładasz jabłka i na górę ścierasz na grubej tarce to co chłodziło się w lodówce. Pieczesz około 45 min - na złoty kolor w temperaturze 175 stopni.
Może to lekka profanacja, że ciasto z torebki ale po co sobie utrudniać życie. Ciasto jest rewelacyjne! Szarlotka wyszła mi jak marzenie
Szkoda, że nie zrobiłam 2 tortownic - ciasto wyjątkowo szybko się skończyło (mniej więcej w kwadrans
)
Beata
Wysłany: Nie 19:17, 13 Sie 2006
Temat postu: Szarlotka
Może znacie jakiś prosty przepis na pyszną szarlotkę?
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin