ANKA
Administrator
Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: PA 28/56
|
Wysłany: Wto 13:25, 04 Lip 2006 Temat postu: podudzia z pieczarkowym nadzieniem |
|
|
Wczoraj robiłam na obiadek - pyszne są!!! Przepis i instrukcja luzowania wzięta z
[link widoczny dla zalogowanych]
10 podudzi z kurczaka
ok. 0,5 kg pieczarek
1 cebula,
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę poszatkować. Przesmażyć razem, albo i nie. W zimne wbić jajko, wsypać 2 łyżki bułki tartej i doprawić do smaku, Wymieszać.
Z podudzia wyluzować z kości odcinając delikatnie mięso od kości. Natrzeć solą i ulubionymi przyprwami. Nadziać. Obtoczyć w bułce, ewentualnie orzechach lub sezamie. Podsmażyć na rumiano i dopiec w piekarniku ok. 45 minut, lub wg własnego uznania.
Instrukcja luzowania autorstwa BeatySz. z forum cin cin:
Po południu wkleję zdjęcia moich nóżek faszerowanych.
Smacznego
Post został pochwalony 0 razy
|
|